22 Şubat 2015 Pazar

Reishi mantarı nedir ve faydaları nelerdir?


reishi mantarı nedir

ölümsüzlük mantarı 


Japonca'da ölümsüzlük mantarı anlamına gelen kırmızı Reishi mantarı, başta kanser olmak üzere kalp krizi, felç, damar tıkanıkları, sedef, egzema gibi birçok hastalıktan koruyor, ömrü uzatıyor.

Mucizevi gıdaların başında kırmızı Reishi mantarını özel kılan ise adeta ölümsüzlük vaat etmesidir.

Öyle ki, faydaları Dünyada ve Türkiyedeki bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmış olan Reishi mantarı, çayı ve çorbasının yanı sıra kahve olarak da satılmaya başlanmıştır.

Kırmızı Reishi mantarını tavsiye eden uzmanlar Sağlıklı, uzun bir yaşam sürmek ve her yaşta genç kalmak için yararlarını şöyle sıralıyor.

Kırmızı Reishi mantarı Kanser riskine karşı koruyucu etkileri vardır.

Kanser yönünden risk grubunda olan kişilerin ailesinde kanser vakası olan, yoğun stres altında veya yoğun hava kirliliği ortamında çalışan, işi gereği radyasyon ve/veya kimyasallara maruz kalan insanların özellikle kullanması kesinlikle kullanması tavsiye edilmektedir.

Kırmızı Reishi mantarı Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.

Genetik, bulaşıcı ve yaşlanmaya bağlı gelişebilen birçok hastalığa karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır.

Kırmızı Reishi mantarı Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur.

Kırmızı Reishi mantarını kalp krizi, kalp spazmı, damarlarda tıkanma, felç gibi damar hastalıklarına karşı riskleri önler.

Kırmızı Reishi mantarı vücutta biriken toksinlerden arınmayı kolaylaştırır.

Kırmızı Reishi mantarı kandaki oksijen miktarının artmasına ve kan akışının düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Cilde gelen oksijen ve besin miktarında yükselmekte ve cilt üzerinde iyileştirici etkiler gözlemlenmektedir.

Kırmızı Reishi mantarı sürekli kullanımda stres seviyesinde azalma ve uyku düzeninde düzelmeler görülmektedir. Hücre yenileyici özellikleri nedeniyle yaşlanmayı geciktirici (anti-aging) etki gösterir.

Kırmızı Reishi mantarı Sinir, dolaşım, solunum, boşaltım, kas ve kemik sistemlerini güçlendirici özelliğiyle ön plana çıkmaktadır.

Kırmızı Reishi mantarı Yüksek tansiyon, kolesterol, diyabet, bronşit, prostat gibi problemlere iyi gelmektedir.

Kırmızı Reishi mantarı Karaciğer bozuklukları, hepatit, HIV/AIDS gibi hastalıklardan koruma sağlamaktadır. Kırmızı Reishi mantarı bu hastalıklarla savaşır.

Reishi mantarının yan etkileri olmasa da mutlaka bu konuda bilgili ve eğitimini almış insanlara danışabilirsiniz. 

"Reishi (Ganoderma lucidum) mantarı hakkında danışabileceğiniz.

Sağlıklı Yaşamak Herkesin Hakkıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder